26 juli 2016

Projecten

PROJECTEN

Als stichting voelen we ons ook verantwoordelijk om te blijven werken aan het waarmaken van Rinskes droom. Op dit moment ondersteunt Stichting RIVED diverse projecten die in lijn zijn met Rinske verlangen om diverse doelgroepen zicht te geven op een toekomst.

  • Ecostori Initiative

Ecostori is het belangrijkste project van Rinske van Erp in Kenia geweest. Als initiatiefneemster, mede oprichtster, drijvende kracht en ontwerpster heeft zij gedurende de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan dit mooie bedrijf. Het is daarom ook een van de belangrijke projecten die de stichting RIVED steunt. Met uw bijdrage en hulp steunen wij de projecten die er voor zorgen dat Ecostori een succesvol project wordt. Waardoor er veel jonge vrouwen een goed zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.

Ecostori is een milieu vriendelijk en eco-bewust bedrijf dat bijdraagt aan meer gelijkheid en betere kansen voor iedereen. Het doel van Ecostori is het verbeteren van de algemene levensstandaard van (jonge) vrouwen uit de sloppenwijken Kariobangi enKorogocho in Nairoibi, door het inzetten van mode, kunst en ontwerpen. Ecostori richt zich op het gebruik van milieu vriendelijke en ecologisch verantwoorde materialen zodat het gebruik van niet afbreekbare materialen, die onze wereld vervuilen, wordt voorkomen.

Ecostori is, na de tragische gebeurtenis van maart 2016, doorgestart door een groep vrouwen die zich het Twaweza initiatief noemen. Het zijn vrouwen uit dezelfde sloppenwijken die al samen met Rinske hebben gewerkt bij en een bijdrage hebben geleverd aan Ecostori. Het initiatief steunt en helpt jonge vrouwen in deze gemeenschap die het moeilijk hebben vanwege problemen als prostitutie, aanrandingen, verkrachtingen en ander geweld, alleenstaand ouderschap en zwangerschappen op jonge leeftijd.

Ecostori versterkt het zelfbeeld van en het respect voor jonge vrouwen, door het bieden van de kans op een eerlijk inkomen zodat zij zo zichzelf en hun families een betere toekomst kunnen geven.

   logo_ecostori                 groep bewerkt

  • Umoja Talenta

Een moment de omgeving vergeten en even genieten van het hier en nu. Een van de projecten die stichting RIVED ondersteunt is Umoja Talanta. Dit project, waar Rinske nauw bij betrokken was, zorgt voor regelmatig vermaak in de sloppenwijken van Kenia. Dit gebeurd door middel van dans, muziek en voorlichting over milieu en politiek. Op deze manier scholen zij kinderen en jongeren maar laten zij hen ook weer kind zijn en genieten van de dans en muziek.

foto van UMOJA Talanta.

  • Maandverband

Stichting RIVED ondersteund sinds kort Kenia Kesho, school for Girls, door middel van het sponsoren van herbruikbare maandverband. In de Mishiu Primary School – voor jongens en meisjes – zijn al ruim 100 meisjes die menstrueren. De meesten van hen hebben geen toegang tot maandverband, zodat ze  25% van de onderwijstijd missen. Samen met Kenia Kesho zorgt stichting RIVED dat deze meisjes weer naar school kunnen. Een initiatief in lijn met Rinske verlangen om jonge vrouwen te helpen met een onzekere toekomst.

Helpt u mee? Door middel van het overmaken van € 5,- onder vermelding van MadPads steun je een meisje één jaar. Natuurlijk kunt u ook voor een meervoud hiervan kiezen. U mag dit bedrag direct overmaken op het rekeningnummer t.a.v. stichting RIVED, NL83 RBRB 0941 475 689.

Kenia Kesho School for Girls

  • Twaweza Ladies

Deze dames zijn volop in beweging en proberen een eigen bedrijf op te zetten. Echter missen zij het commerciële inzicht en de financiële middelen. Door middel van ondersteuning met het opzetten van een businessplan en het begeleiden in deze zaken kan stichting RIVED haar steentje bijdragen.

  • Hellen Wafulla CBO

Hellen Wafulla CBO is een organisatie die zich inzet voor mensen in de sloppenwijken. Hellen verzorgt onder andere onderwijs en een sanitair plaats voor de mensen die binnen de compound werkzaam zijn of opleiding volgen. Daarnaast biedt zij ruimte om gezamenlijk te eten. Als Rived ondersteunen wij haar door middel van de sanitaire plaats en de mogelijkheden om wasbaar maandverband te maken met diverse dames.